Linda de Roos

Door mijn werk als Intensive Care-verpleegkundige besef ik me iedere dag dat het leven nu is, niet morgen of later. Als ‘mens-zijnde’ zijn we totale kwetsbaarheid; in een seconde kan het aardse leven klaar zijn en worden we als tijdelijke golf weer de oceaan.
Levensvragen komen hier dagelijks aan de orde, omdat ik werk op de grens van leven en dood.
Daarnaast heb ik verschillende therapeutische opleidingen gevolgd.

De School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit heeft flink wat jaren deel uitgemaakt van mijn leven. De wijsheid die ik hier heb vergaard en het onderzoek wat ik heb gedaan is een essentieel onderdeel geworden van mijn leven en mijn ‘zijn’. Het heeft mij in contact gebracht met de non-dualiteit, het inzicht dat alles en iedereen één en dezelfde energie in beweging is. Ik ben jou en jij bent mij. Het leert mij met compassie naar mijzelf en naar mijn medemens te kijken.
Non-dualiteit is tevens mijn afstudeerrichting geweest op de Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO) in Utrecht.

Mijn leven inspireert me tot schrijven. Mijn debuutroman ‘Achter de deur ben jij’ is in oktober 2017 verschenen, de 2e druk daarvan in oktober 2020. Mijn verhalenbundel ‘Flinterdun – Indrukwekkende ervaringen op de Intensive Care’ in mei 2019, waarvan een jaar later de 2e herziene druk.
De mooie ontdekkingen en overdenkingen beschrijf ik middels columns en artikelen, voor verschillende tijdschriften. Deze zijn te vinden onder het kopje ‘Inspiratie’. Dat het een bron van inspiratie voor je mag zijn!

Steeds vaker word ik gevraagd als spreker; om een lezing te verzorgen, of te spreken over een bepaald thema – filosofisch, IC/ verpleegkundig gerelateerd of tijdens een dienst in een kerk. Dit vind ik erg leuk om te doen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact met mij op.

Zie hier voorbeelden van lezingen:

Dag van de Verpleging

Net ff anders kerkdienst Naaldwijk

Trinitas Heerenveen